Techniek

Op deze pagina vind je informatie over de technische kant van Wazzzup. Ook kan je hier een stageplan en Rider downloaden en meer lezen over wat er nodig is als je nog nooit een band hebt geboekt. Hou er rekening mee dat de bandleden jong zijn en met begeleiding komen. Gemiddeld zijn er 2 a 3 ouders bij die zorgen voor vervoer en begeleiding ter plaatsen. Deze dienen ook toegang te hebben tot de faciliteiten die bandleden normaal hebben.

Bezetting

Kiki – leadzangeres
Heeft aardig wat power, compressie is gewenst. Haar stem leent zich voor mooie deltay’s. Ze is gewend met een draadloze Shure Beta 58 te zingen. Een draadloze microfoon heeft de voorkeur ivm interactie op het podium.

Kim – sax en achtergrondzang
Heeft een eigen draadloze saxmicrofoon en een draadloze headset voor haar zang. Een eigen monitorgroep is gewenst.

Joris en Stijn – gitaristen
Hebben een eigen gitaar versterker. Deze moeten zeker versterkt worden want zijn laag van wattage. Onze voorkeur heeft  een microfoon voor de versterker. Indien het een festival betreft waar backline aanwezig is graag vooraf communiceren wat er voor versterkers staan en aangeven dat ze hun eigen versterking niet mee hoeven nemen. Joris speelt op een elektrische gitaar en Stijn op een ‘jazz gitaar’ (ES 335 model). Op de plaats van de gitaristen is een microfoon voor de gitaarversterker en een 220v aansluiting gewenst.

Tijn – bassist
Tijn heeft een basversterker met ingebouwde DI. Een xls snoer en 220v aansluiting op de plaats waar de basversterker moet komen is voldoende.

Bram – toetsen
Bram speelt op een Yamaha keyboard met stereo jack (2 x mono 3,6mm) aansluiting. 2x DI + 220v op de plaats van het keyboard is gewenst en een monitor, bijvoorkeur met eigen groep.

Stijn – drums
Stijn neemt zonder tegenbericht zijn eigen drukstel mee. Dit is een standaard 5 delige drumset die je op de gebruikelijke manier uit kan versterken met microfoons. In kleinere gelegenheden is uitversterking van bassdrum en een overhead ook nodig!

Backline

Wazzzup heeft een eigen backline (instrumenten en versterking voor de instrumenten). Monitors en zaalversterking dient door de opdrachtgever geregeld te worden en deze installatie moet voldoende capaciteit hebben voor de ruimte waar het optreden gegeven wordt. Het is ook mogelijk om een geluidsinstallatie via Wazzzup te huren. Wazzzup werkt samen met een gehuidsverhuurbedrijf die de band al kent. We kunnen je in contact brengen met dit bedrijf als je van hun diensten gebruik wilt maken. Indien je zelf geluid regels stem dit dan af met je contactpersoon bij Wazzzup. Voor technische informatie kan je een geluidsbedrijf naar deze pagina verwijzen.

Geluidsinstallatie

De opdrachtgever dient een geluidsinstallatie te verzorgen. Wazzzup kan je in contact brengen met een verhuurbedrijf. De geluidsinstallatie moet voldoende capaciteit hebben voor het grote van het publiek en de ruimte. Vanaf 100 personen publiek versterkt Wazzzup alle instrumenten uit. Hiervoor zijn 16 kanalen nodig en benodigde microfoons, bekabeling en monitors. Zie de technische rider.

Verlichting

Wazzzup heeft een eigen compacte lichtset (2×4 spots op statief) Die kunnen we meenemen. Bij kleine podia is deze set voldoende. Neemt niet weg dat een mooi podium en meer verlichting extra bijdrage aan de sfeer!

Tijden

De bandleden van Wazzzup zitten op de middelbare school. Ze mogen nog niet ‘laat’ optreden. Ook de gelegenheid moet passend zijn.

Wazzzup heeft gemiddeld een uur nodig om op te bouwen en een half uur om het geluid af te stellen (soundcheck). Tijdens de soundcheck wordt er geluid gemaakt. Hou daar rekening mee in de rest van je programma indien van toepassing. Gemiddeld is Wazzzup 1,5 a 2 voor aanvang van het optreden aanwezig. Wazzzup komt niet middags al opbouwen en daarna uren wachten tot dat het optreden kan beginnen.

Parkeren

Wazzzup komt met 3 a 4 auto’s. Hiervoor dient parkeergelegenheid te zijn. Laden / lossen voor de deur en parkeren op redelijke afstand. Eventuele parkeerkosten zijn voor rekening van de opdrachtgever. Indien dit niet mogelijk is dienen hier vooraf afspraken over gemaakt te worden.

Vergunning

Bij optredens (in de openlucht) is er soms een vergunning voor livemuziek nodig. Informeer hier bij de gemeente of lokatie naar indien je hier geen informatie over hebt.

Stroom

Op het podium moet voldoende stroom aanwezig zijn. Voor de band is 1 groep van 220 volt / 16 amper voldoende. Mogelijk is er meer stroom nodig voor geluidsinstallatie en licht. Stem dit vooraf goed met alle partijen af.

Kleedkamer en podium

De band heeft een (podium) ruimte nodig van 6 meter breed en 4 meter diep om op te treden. Daarnaast is er een afsluitbare schone  ruimte nodig als kleedkamer die voldoende groot is voor 8 personen.

Ik heb al vaker een band geboekt

Een technische Rider kan je via de knop hieronder downloaden. Geluid en licht dienen door de opdrachtgever geregeld te worden en voldoende capaciteit te hebben voor de lokatie.

Nog nooit een band geboekt?

Lees de informatie onder de tabs aan de linkerkant van deze pagina goed door en overleg deze zaken met je contactpersoon bij Wazzzup. Er komt aardig wat kijken om een optreden mogelijk te maken. Via de knop hieronder kan je een technische rider downloaden. Daar staat ook de podium opstelling bij.

De band heeft een podium van minimaal 6 meter breed en 4 meter diep nodig.